Omschrijving project

Het burgerinitiatief Park de Oirsprong betreft een samenwerkingsverband van zeven verenigingen, basisschool de Sprong, kinderopvang Human Kind, JOGG, Ecsplore en Huis voor de Sport Limburg. Doel van Park de Oirsprong is het creëren van een gevarieerd sport- en beweegaanbod op het park door samenwerking van sterke en toekomstgerichte verenigingen. Dat moet leiden tot een leven lang sport en bewegen met als resultaat een betere gezondheid minder uitval, minder blessures, meer plezier en betere prestaties afgestemd op ieders talent.

Stand van zaken stoplicht

O

Stand van zaken

Uit een haalbaarheidsonderzoek is gebleken dat de realisatie van ontmoetingspark “Park de Oirsprong” mogelijk is. Er zijn echter diverse zaken die moeten worden geregeld én opgesteld, alvorens er een definitief plan komt te liggen.
Middels een kwartiermaker, die gedurende een periode van ongeveer acht maanden actief zal zijn voor dit burgerinitiatief, wil de gemeente komen tot een duidelijk uitvoeringsrapport met daarin een duidelijke exploitatie en coöperatiebestuur.

Inmiddels is ook de visie rondom tennisaccommodaties in Beekdaelen vastgesteld door de gemeenteraad. Daarin is opgenomen dat tennissen in Beekdaelen Noord ook tot de scope van Park de Oirsprong gerekend kan worden.  De kosten voor het inhuren van een kwartiermaker voor een periode van 8 maanden worden geraamd op € 50.000.