Omschrijving project

Uit de recente keuring van alle openbare speellocaties blijkt dat op dit moment op 2 locaties toestellen dringend aan vervanging toe zijn: Dudenrode/Doenrade en Odiliaplein/Sweikhuizen. Het voorstel is om, vooruitlopend op het nieuwe beleid, in deze twee kernen aan de slag te gaan met het proces van omvorming.
Ten eerste om op deze manier ‘te oefenen’ met het betrekken en het betrokken maken van inwoners. We willen immers de gebruikers, in alle verschillende leeftijdscategorieën, laten meedenken over de inrichting van de locatie. Het is de bedoeling om de gebruikers en omwonenden een rol te geven bij de aanleg en – in een later stadium – bij het toezicht op de locatie. Op de tweede plaats willen we kapitaalvernietiging voorkomen door nu niet te investeren in nieuwe toestellen die we wellicht in een later stadium – als het beleid is vastgesteld – moeten verwijderen.  De inrichting en procesbegeleiding van beide locaties kost in totaliteit € 67.500. 

Het voorstel is om deze kosten te dekken uit de reserve harmonisatie beleid onderdeel speeltuinen. De structurele kosten voor vervanging toestellen op de 2 locaties bedragen in totaliteit € 3.100. 

Stand van zaken stoplicht

G

Stand van zaken

Na de zomervakantie is Bureau GreenSpot gestart met de voorbereidingen (gesprekken met stakeholders) van het participatieproces in de kern Doenrade.  In de loop van oktober vinden  startbijeenkomsten plaats in Sweikhuizen en Doenrade. Het is de bedoeling zoveel mogelijk inwoners en toekomstige gebruikers, van jong tot oud, te bereiken die gaan meedenken over de inrichting, het gebruik, de aanleg en het toezicht op de sport- spel en ontmoetingslocaties.