Omschrijving project

De Hoeskamer Arensgenhout is een gemeenschapsaccommodatie die multifunctioneel gebruikt wordt en tevens een gezonde exploitatie realiseert, waarvan het beheer en deze exploitatie geheel geschiedt door vrijwilligers. Er is steeds meer ruimte nodig voor opslag van de instrumenten van de fanfare, lesruimtes en het huisvesten van diverse verenigingen. De Hoeskamer heeft een formeel verzoek ingediend bij de gemeente, in de hoop dat deze een financiële bijdrage kan leveren aan dit actuele probleem.
De Hoeskamer verzoekt de gemeente om een cofinanciering van € 150.000,00. Een voorwaarde van de provinciale geldende subsidieregeling is dat de gemeente ook een bijdrage doet. Mocht Beekdaelen deze bijdrage niet doen, zal er ook niet gerekend kunnen worden op de mogelijke bijdrage 

Stand van zaken stoplicht

G

Stand van zaken

In de gemeenteraadsvergadering van 11 juli 2023 heeft de gemeenteraad van Beekdaelen via de 1e bestuursrapportage 2023 ingestemd met de financiële bijdrage van €150.000,00 onder voorbehoud van cofinanciering (a.d. €100.000,00) uit de Provinciale subsidieregeling Gemeenschapsaccommodaties.

Middels een brief (besluit) d.d. 24-8-2023 is de St. Hoeskamer geinformeerd over het besluit en verzocht is om ons de subsidiebeschikking van de Provincie te doen toekomen.   Na ontvangst hiervan zullen wij overgaan tot uitbetaling van de gemeentelijke subsidie.